Verkiezing ‘Beste leraar Nederlands’

Minister Arie Slob, Karin Echten, Anki Nauwelaerts, Matijs Lips en presentator Frits Spits

Matijs Lips van het Dr. Nassau College in Beilen is in een publieksverkiezing gekozen tot de beste docent Nederlands 2018. Hij ontving de prijs zaterdagochtend 26 mei in het NPO Radio 1 programma De Taalstaat (KRO-NCRV) uit handen van minister voor Onderwijs Arie Slob. Het is de vijfde keer dat de prijs wordt uitgereikt. De zoektocht naar de Beste Leraar Nederlands van Nederland en België is een initiatief van De Taalstaat en het Genootschap Onze Taal.

De andere leraren die door de jury waren genomineerd, zijn Anki Nauwelaerts, docent Nederlands op het Maria Assumptalyceum in de Brusselse deelgemeente Laken en Karin Echten, docent Nederlands op het St. Bonifatiuscollege in Utrecht. Alle kandidaten worden door de jury geprezen om hun passie en inzet.

 

Op 19 mei was Karin Echten met de twee andere genomineerden bij De Taalstaat te horen. Ze hadden elk ook drie leerlingen meegenomen. Op de foto: Karin Echten met de drie leerlingen Tushar, Julia en Soumia. Het radiofragment is hier te horen.

Uit tien docenten koos de vakjury, bestaande uit lerares Trudy Coenen, hoogleraar Peter-Arno Coppen en de Vlaamse emeritus hoogleraar Frans Daems, drie kandidaten.
Karin werd door de jury geprezen vanwege haar passie en vakkundigheid.

Wij feliciteren Matijs Lips van harte met zijn verkiezing tot ‘beste leraar Nederlands 2018’!