Duits

 

3e klas: Uitwisseling met Gymnasium Dornstetten

Dornstetten 12 februari 2014
Van 9 tot 15 februari waren derdeklassers van het Boni op bezoek bij het Gymnasium Dornstetten, in het Zwarte Woud. Op 13 februari laten de begeleiders weten: Uns geht's gut. Mit dem Wetter hatten wir bisher Glück, nur heute in Stuttgart hat's ziemlich doll geregnet. Und Schnee "hat's" auch nicht viel ;-) .
In de week van 12 mei volgt het tegenbezoek in Utrecht. Behalve lesbezoeken, kanovaren door de Oudegracht, het beklimmen van de Domtoren staan ook bezoeken aan Haarlem (speurtocht en Frans Halsmuseum) en Amsterdam op het programma. En een strandwandeling van Noordwijk naar Katwijk.
Noordwijk 12 mei 2014

Hieronder een krantenbericht over de tweede uitwiseling, in 2008:

Ieder jaar biedt het St. Bonifatiuscollege een aantal leerlingen uit 3-vwo en 3-havo de mogelijkheid om mee te doen aan een uitwisseling met een school in Duitsland: het gymnasium in Dornstetten, in het Zwarte Woud. Bekijk de foto's uit 2013>


Goethe-Zertifikat B2 

Het Goethe-Zertifikat niveau B2 is een internationaal erkend diploma, dat toegang geeft tot vrijwel alle studies en opleidingen in Duitsland. Het examen wordt afgenomen door het Goethe-Institut. Het Goethe-Institut is de wereldwijd actieve, culturele instelling van de Bondsrepubliek Duitsland, die de kennis van de Duitse taal en cultuur in het buitenland bevordert. Voor leerlingen, die overwegen hun studie, opleiding of stage in Duitsland te doen, is dit een uitgelezen kans.

In januari 2013 startte op het Boni de eerste groep 5-vwo-leerlingen met een aanvullende cursus op de reguliere lessen Duits. Het examen wordt afgenomen in 6-vwo, in oktober.

Digitale schoolELO

Bestanden om te downloaden vind je op de ELO.


Links