Boni-actie 2.0

’n HOOP BONI HOOP |  6-9 april 2021

Leerlingen en medewerkers konden zich aanmelden met allemaal hoopvolle initiatieven om een hoop Boni hoop te verspreiden in en rondom de school. Ook meldden velen zich aan met acties om een hoop geld op te halen voor het Prinses Máxima Centrum. Op die manier haalden we, ook in deze gekke tijden, een hoop positiviteit de school in.

Terugblik

Inderdaad: het was anders dan de gebruikelijke Boni-actie elk jaar is. De HOOP-meerdaagse was meer ingetogen, kleiner en minder opvallend dan we gewend zijn. Maar is dat niet ook wat hoop is? Dat je nét even wat meer moeite moet doen om in het kleine en kwetsbare wat stukjes hoop te kunnen zien? Want wat wás er veel te ontdekken voor iedereen die goed om zich heen keek. Wat speelde zich heel zichtbaar én wat meer onzichtbaar af tijdens de HOOP-meerdaagse?

De tientallen kaarten die door verschillende brugklassen verstuurd werden naar eenzame ouderen en naar docenten die al weken thuis zitten...

De goodybags die voor verschillende docenten werden gemaakt, als bedankje voor alle extra moeite in corona-tijden...

De stapels zelfgebakken koekjes die aan de medewerkers van het Diakonessenziekenhuis werden overhandigd door diverse onderbouwleerlingen, om het zorgpersoneel een hart onder de riem te steken...

De zeer uiteenlopende projectjes van 4-havo waarin zij boodschappen doen voor een ander, voetbaltoernooitjes organiseren, complimenten uitdelen: zij zullen ook de komende week nog worden uitgevoerd.

De zelfgemaakte cupcakes en boeketjes bloemen die werden uitgedeeld aan buren en ouderen die nét wat meer op afstand voelen in deze 1,5 meter samenleving...

De verkoop van knuffels, de Vogeltjesgids, Nintendo merch, GSA-items, muzikale serenades, foto’s in de photobooth en de levende snoepautomaat in het bruggebouw om een hoop geld op te halen voor het Prinses Máxima Centrum. En dan houden we de eindexamenhoodies Hoodies for Hope nog tegoed...

De talloze pauzeconcertjes in de hal en de medewerkerskamer: wat een kwetsbaarheid moet je durven tonen om er gewoon te gaan stáán en de hal onverstoorbaar met hoopvol geluid te vullen...

En dan liepen de brugklassen ook nog mee aan de sponsorloop! En er lopen de komende week(en) nog steeds leerlingen!

Vanuit de MODCO een heel hartelijk dank voor ieder die zijn steentje heeft bijgedragen aan deze meerdaagse. Dankzij jullie slaagden we erin om ook dit jaar het Boni wat extra positiviteit te geven. En volgend jaar, hopelijk weer de Boni-actie!

Onze initiatieven

'N HOOP BINNEN 'T BONI

Boni-photobooth

Boni-photobooth

Wij organiseren de enige echte coronaproof Boni-Photobooth! Ieder die wil krijgt hier een bijzondere herinnering aan een onvergetelijk schooljaar.   

Boni-corona-kunst

Boni-corona-kunst

Van 6-9 april worden de gangen van het Boni omgetoverd tot een corona-kunst-expositie. Foto's, tekeningen en andere beeldmateriaal dat tijdens de lockdown is gemaakt, zal te bewonderen zijn.  

Hoopvolle vogels

Hoopvolle vogels

Tijdens de HOOP-meerdaagse zullen in de hal allemaal vogels neerstrijken. Zij zijn gemaakt door KleinAtelier en brengen kleur, gezelligheid en vleugels in de school

Pauze-concertje

Pauze-concertje

Op 6, 7, 8 en 9 april zullen verschillende leerlingen optreden in de hal, voor een 1,5 meter publiek. Al deze mini-concertjes brengen een hoop sfeer in je pauzes!

Hoopvolle kaarsjes

Hoopvolle kaarsjes

Vanaf de goede week staat bij het Boni-beeld een mand klaar met gekleurde kaarsjes. Ieder die dat wil mag er één uitpakken en aansteken.. Welke persoon of welke gedachte gun jij een hoopvol lichtje?

Goodybags van 1hv1

Goodybags van 1hv1

Om onze docenten te bedanken voor alle extra moeite in coronatijden, maken wij goodybags voor hen! Wat erin zit? Dát houden wij nog even geheim!

Hoodies for Hope

Hoodies for Hope

Een aandenken aan dit bijzondere examenjaar? 5H2 ontwerpt haar eigen hoodie, om als klas te kunnen dragen!

Serenade

Serenade

Iedereen die wil kan een serenade laten brengen aan iemand naar keuze. Ken je iemand die een serenade heeft verdiend? Kies dan een koppel en liedje!

Wat is jouw idee?

Wat is jouw idee?

Bedenk een initiatief en schrijf je in, alleen, met een groep of met je klas. 

Dat doe ik

'N HOOP BUITEN 'T BONI

Brieven voor eenzame ouderen

Brieven voor eenzame ouderen

1A3 gaat kaartjes schrijven voor eenzame ouderen. Kleine moeite, groots gebaar!

Harten voor het Diakonessenhuis

Harten voor het Diakonessenhuis

Leerlingen uit de brugklas en 2A4 zorgen dat onze overburen van het Diakonessen-ziekenhuis een extra groot compliment krijgen. Ze bakken (coronaproof) hartvormige koekjes om het personeel een hart onder de riem te steken!

Cupcakes voor buren

Cupcakes voor buren

We bakken cupcakes en maken zelf kaartjes met tekeningen. We geven het dan aan de buren met een complimentje. Buren mogen ook in het zonnetje worden gezet in deze zware periode.

Wat is jouw idee?

Wat is jouw idee?

Bedenk een initiatief en schrijf je in, alleen, met een groep of met je klas. 

Dat doe ik

'N HOOP GELD

Geef een knuffel

Doe je mee?

Doe je mee ?

Juist in deze tijd kunnen we allemaal wel een knuffel gebruiken. Wij verkopen knuffels, aan iedereen die er één wil uitdelen. De opbrengst gaat naar het Prinses Máxima Centrum.

Dat doe ik

Kilometervreters - sponsoractie

Loop je mee?

Loop je mee?

Wij gaan de uitdaging aan om samen als klas 500 kilometer te lopen. We houden de individuele afstand bij op Strava en laten ons sponsoren door familie en bekenden. De opbrengst gaat naar het Prinses Máxima Centrum. 

Dat doe ik

Vogelgidsje KleinAtelier

Vogelgidsje KleinAtelier

Het vogelgidsje "Vogeltjes van het Boni" van KleinAtelier is te koop. Hoopvolle teksten, met nóg mooiere afbeeldingen. Bestellen via b.herber@boni.nl, kosten 15 euro (betaal je méér, dan gaat de opbrengst naar het Prinses Máxima Centrum)

Nintendo merch voor het Prinses Máxima Centrum

Nintendo merch voor het Prinses Máxima Centrum

Leerlingen uit 2G verkopen tijdens de Boni-actie Nintendo merch in de hal. Al het geld gaat naar het Prinses Máxima Centrum. Denk aan contant geld!

Levende snoepautomaat op brugklasplein

Levende snoepautomaat

Al voor 1 euro speel jij mee bij dit spannende gokspel. Beproef je geluk en win een Mars (of verlies je geld aan het Prinses Máxima Centrum)

Wat is jouw idee?

Wat is jouw idee?

Bedenk een initiatief en schrijf je in, alleen, met een groep of met je klas.

Dat doe ik

Blog

Muzikale serenades te koop!

Verschillende leerlingen en docenten werden deze week verrast met een serenade tijdens hun les. Deze serenades konden worden aangevraagd door een stille aanbidder of bewonderaar in de hal. Wat zagen we veel verbaasde en blije gezichten!

Pauze-concertjes

Zowel de hal van het hoofdgebouw als de medewerkerskamer werd deze week gevuld met mini-concertjes. Verschillende leerlingen traden op, om de ruimte te vullen met hoopvolle klanken. De fooienpot werd goed gevuld met donaties voor het Prinses Máxima Centrum.

Harten voor het Diakonessenhuis

Leerlingen uit de brugklas en 2A4 zorgden dat onze overburen van het Diakonessen-ziekenhuis een extra groot compliment hebben gekregen. Ze bakten (coronaproof) hartvormige koekjes om het personeel een hart onder de riem te steken! Aimee, Ike, Annabel en Jente hebben deze persoonlijk in het ziekenhuis overhandigd. De medewerkers waarderen dit zeer en waren blij verrast door deze actie!

 

Een onverwachte verrassing!

Leerlingen uit 1A1 kochten en plukten bloemen, om daar vervolgens zelf kleine boeketten te maken. Elk met een eigen mooi kaartje. Ze gingen langs de deuren van een bejaardentehuis, om bewoners daar te verrassen met een boeketje. De bewoners keken verbaasd op toen werd aangebeld, de leerlingen wegrenden en er ineens een verrassing voor de deur lag! Wat een hoopvol gebaar.

Nintendo merch voor het Prinses Máxima Centrum

Leerlingen uit 2G verkopen tijdens de Boni-actie Nintendo merch in de hal. Al het geld gaat naar het Prinses Máxima Centrum. Heel leuk!

Brieven voor eenzame ouderen

In het kader van de Boni-actie hebben de leerlingen van klas 1A3 kaarten geschreven voor (eenzame) ouderen in Nederland. Daarbij hebben de leerlingen nagedacht over de wijze lessen die zij hebben geleerd tijdens het afgelopen corona-jaar, ondanks alle tegenslagen die we allemaal zijn tegengekomen. Wij hebben de leerlingen gevraagd of ze de wijze lessen met de bewoners van verschillende verzorgingshuizen wilden delen. De leerlingen schreven op de kaarten die Atelier306 maakte! Op de foto is te zien hoeveel kaarten er geschreven zijn en hoe onze leerlingen alle (69!) kaarten op de bus doen.

Sponsorloop brugklas

De sponsorloop van de brugklassen is goed uit de startblokken! Vandaag zelfs in onstuimig winterweer. Wat deden de klassen vandaag al super enthousiast mee. Alle brugklassen zullen tijdens hun gymles in 12 minuten zoveel mogelijk rondes van 200 meter rennen. Een heleboel brugklassers hebben hiervoor sponsoren gezocht. Ook volgende week zal er nog gerend worden, voor de A/B-groepen die deze week online onderwijs volgen. De totale opbrengst zal te goede komen aan het Prinses Máxima Centrum!

Levende snoepmachine

Vlak voor de snoepautomaat in het bruggebouw staat een levende snoepmachine! Beproef je geluk en win voor slechts 1 euro een Mars, een Snickers én een Twix! Pech? Geld weg! (maar wel naar het Prinses Máxima Centrum) Denk aan contant geld!

Goodybags door 1hv1

Deze week krijgt het hele docententeam van 1hv1 een goodybag. Gewoon, als opsteker in deze lastige tijd. De leerlingen bedanken hun docenten op deze manier voor alle extra inzet in coronatijden. Met een zelf gebakken muffin, een lief kaartje, lekkere thee en een welverdiend bloemetje worden zij in het zonnetje gezet. Bedankt docenten!

Eerste initiatief is al van start gegaan

De eerste initiatieven voor de Boni HOOP-meerdaagse zijn inmiddels bevestigd. Een eerste initiatief is al van start gegaan. Speciaal voor de HOOP-meerdaagse publiceerden de leerlingen van KleinAtelier namelijk een prachtig boekje met allemaal vogels. Het is een boekje vol hoopgevende teksten, met nóg mooiere illustraties. Unieke en bijzondere vogels komen zó de ringband uitgevlogen, naar jou! Zie ook dit filmpje, dat Bernadette Herber maakte voor iedereen die graag een kijkje neemt. Het boekje kost 15 euro: elk extra bedrag dat kopers bereid zijn te betalen, komt ten goede aan nieuwe muziekinstrumenten voor het Utrechts centrum voor kinderoncologie (Prinses Máxima Centrum). Een prachtig boekje om een ander of jezelf cadeau te doen, misschien wel met Pasen! Mail naar b.herber@boni.nl als jij het Vogelgidsje graag ontvangt.

Bedankt!

Houd de hoop levend