We hebben op het gebied van culturele activiteiten veel te bieden. Hieronder kun je lezen waar je uit kunt kiezen. Er is vast iets bij dat je aanspreekt.

Primeur en Tablo

Houd je van toneel? Dan komt dat goed uit, want wij hebben op het Boni twee toneelverenigingen. Primeur voor de onderbouw en Tablo voor de bovenbouw. Zij komen wekelijks samen en werken ieder jaar weer aan een spetterend optreden.

Schoolkrant Stemmen

Als je meer van schrijven houdt, dan kun je bij Stemmen terecht. Dat is de schoolkrant, die al meer dan 80 jaar bestaat. Stemmen verschijnt vier keer per jaar. De redactie komt elke woensdag in de pauze bij elkaar. Iedereen is welkom in de redactie.

Open Atelier, KleinAtelier en Atelier306

Hou je van kunst? Brugklasleerlingen kunnen aan het KleinAtelier deelnemen en hun talenten ontdekken en ontwikkelen. Elke dinsdag is er verder voor iedereen een Open Atelier (open werkplaats). Kom langs en ga tekenen, schilderen en veel meer. Verder kun je je ook nog wekelijks uitleven met tekenen en schilderen bij Atelier306.

Muziek

In de pauzes is het muzieklokaal open voor iedereen die graag (samen) muziek wil maken. Wel eerst intekenen, want anders loop je de kans dat de studio’s al vol zitten!
Wil je zingen in leerlingenkoor Saint B of spelen in een band? Dat kan! Onder leiding van een docent wordt er in pauzes of na schooltijd geoefend.
Een paar keer per jaar zijn er muziekavonden; Bonibands kunnen zich laten horen tijdens Boni-LIVE en de meer akoestische acts kun je beluisteren tijdens een Salon de musique of het adventsconcert.
Doe je examenvak muziek, dan speel je voor en met patiënten in het Prinses Máxima Centrum, kun je meedoen aan een koorproject vanuit het Utrechts conservatorium en doen we een Pronkstukkenproject in samenwerking met TivoliVredenburg. Kortom: je kunt veel kanten uit! En als je zelf goede ideeën hebt, dan staan we daar voor open.

SpraakMaakAtelier

Hou je van kleding maken die past bij wie jij bent? Kom dan naar het SpraakMaakAtelier, het levensbeschouwelijk naaiatelier van het Boni. Elke dinsdagavond komen we samen om met elkaar over onderwerpen rondom kledingkeuze, schoonheidsidealen, duurzaamheid en identiteit na te denken. Daarnaast leren we patroontekenen en de naaimachine gebruiken. We maken gebruiksvoorwerpen (zoals een mondkapje of etui) en kledingstukken die (bij) jou passen! 

GSA

Op het Boni hebben we een GSA (GayStraightAlliance). Dat is een groep leerlingen die zich ervoor inzet dat iedereen op het Boni zichzelf kan zijn. Wil je meedoen? Stuur een mail aan: gsa@boni.nl

Leerlingenraad

Als je wilt meepraten over de organisatie van de school, dan kun je lid worden van de leerlingenraad. Als vertegenwoordiger van de leerlingen kun je meedenken met de schoolleiding en kun je jullie mening geven over besluiten die de schoolleiding wil nemen. Verder wordt er door docenten regelmatig om feedback van de leerlingenraad gevraagd en is het mogelijk dat je bij sollicitatiegesprekken aanwezig bent.