3H1 voert ‘Oma Lien-show’ op in verzorgingshuis Swellengrebel


Klas 3H1 heeft eind februari opgetreden in verzorgingshuis Swellengrebel. Zo’n vijftig bewoners van het verpleeghuis, dat even verderop in de Burgemeester Fockema Andreaelaan gevestigd is, werden verrast op een literaire show vol verhalen, gedichten en liedjes. Het thema van de anderhalf uur durende voorstelling was ‘Genieten’ en dat deden de ouderen dan ook volop.

Tijdens de lessen Nederlands van Coen van Basten hadden de 25 leerlingen uit 3H1 zich goed voorbereid. Niet alleen maakten zij affiches voor hun show, ook werkten zij allemaal aan een ‘product’ dat zij konden presenteren. Dat varieerde van grappige gedichten tot emotionele persoonlijke verhalen. Ook werd er gezongen en piano gespeeld. De activiteitenbegeleidster van Swellengrebel was bijzonder in haar sas met het optreden. “Onze bewoners hebben genoten! Het is heel bijzonder om jong en oud samen bezig te zien. Voor jullie leerlingen is het een leerzame ervaring en voor onze ouderen een gezellig middag.”

Het is voor het eerst dat het Boni de Oma Lien-show opvoert. Van Basten gaat in april met haar tweede klas optreden en einde van het schooljaar met haar brugklas. Ooit zat haar oma Lien in verzorgingshuis Swellengrebel. Van Basten: “Ik wilde altijd al graag iets maatschappelijks doen met mijn leerlingen. Iets betekenen voor ouderen. Omdat ik vroeger veel naar mijn oma Lien ging toen zij in Swellengrebel woonde, was dit optreden een logische stap. Ik heb de show naar mijn oma genoemd omdat zij ontzettend lief was. Een soort eerbetoon aan haar dus.”