4H1 wint Challenge 2023

Op 11 en 12 oktober werd de 4-HAVO Challenge gehouden op de Sallandse Heuvelrug. Na een fanatieke strijd werd uiteindelijk 4H1 de overtuigende winnaar van de wisselbeker. Alle leerlingen van deze klas krijgen een mok met de foto van de winnende klas.

In de Challenge bonden vijf klassen de strijd aan op vier outdoor onderdelen (GPS Hike, Selfie Contest, Activiteitenpark en Klimpark) en de Pubquiz. Bij de GPS Hike moesten de leerlingen 32 GPS-locaties vinden, en die koppelen aan de juiste foto. Daarbij hebben de leerlingen flinke afstanden moeten lopen, sommigen wel twintig kilometer per dag. Bij dit onderdeel waren er drie winnaars: 4H1, 4H3 en 4H5. Zij hadden bij 30 locaties de juiste foto gemaakt. Onderweg werden ook foto’s gemaakt voor de Selfie Contest. Op dit onderdeel was 4H1 de winnaar, gevolgd door 4H3 en 4H4. Ook bij het Klimpark en het Activiteitenpark was 4H1 de beste klas, opnieuw gevold door 4H3 en 4H4. Bij de Pubquiz was 4H4 veruit de beste, met 4H2 op de 2e plaats. Daarmee eindigden 4H3 en 4H4 op de gedeelde 2e plaats in de eindrangschikking.

Tijdens het driedaagse kamp verbleven de klassen in verschillende onderkomens, waar zij zelf de maaltijden moesten bereiden. Op de laatste dag van de Challenge bezochten de 4H-klassen het attractiepark Slagharen. Een mooie afsluiting van een geslaagd kamp.