4H2 wint Challenge 2022

Op 19, 20 en 21 oktober werd de 4 HAVO Challenge gehouden in de omgeving van Ommen, op de Sallandse heuvelrug. Na een fanatieke strijd werd uiteindelijk 4H4 de overtuigende winnaar van de wisselbeker. Alle leerlingen van deze klas krijgen een mok met de foto van de winnende klas. 

In de Challenge bonden de vier klassen onderling de strijd aan op vijf outdoor onderdelen: GPS-hike, Selfie-Contest, Survival Park, Wie is de Mol en de Sallandse Spelen. Voor de GPS-hike moesten de leerlingen flinke afstanden lopend afleggen, en veel leerlingen hebben daarbij meer dan twintig kilometer gelopen. Bij dit onderdeel was 4H3 de winnaar, op de voet gevolgd door 4H4. Onderweg werden foto’s gemaakt voor de selfie-contest. Op dit onderdeel was 4H4 de winnaar, met 4H2 op de tweede plaats. Bij de wist Sallandse Spelen was 4H3 bij drie onderdelen de beste, en 4H4 wist twee onderdelen te winnen.  

De strijd om de wisselbeker ging tussen 4H3 en 4H4, en werd uiteindelijk beslist bij Outdoor Ommen. Daar was 4H4 bij zowel het spel Wie is de Mol? als bij het Survivalpark beter in het samenwerken. Het uiteindelijke verschil was klein (112 tegen 105 punten), maar 4H4 was toch de overtuigende winnaar van deze editie van de 4 HAVO Challenge. 

Tijdens het driedaagse kamp verbleven de klassen in verschillende onderkomens, waar zij zelf de maaltijden moesten bereiden. Op de laatste dag van de Challenge bezochten de 4H-klassen het attractiepark Slagharen. Een mooie afsluiting van een geslaagd kamp.