Adventsviering en Adventsactie

Afgelopen vrijdag werd er een intieme, coronaproof Adventsviering op het Boni gehouden. Een moment van bezinning in deze onrustige tijden. We luisterden naar de muziek van onze leerlingen en naar het kerstverhaal. Tijdens de avond werd er ook stil gestaan bij de Adventsactie “Kerstkaarten voor Lesbos”.
De Atelier306-leerlingen hebben ook dit jaar weer twaalf unieke kaarten ontworpen om te verkopen. Dit jaar gaat de verkoop geheel digitaal. De opbrengst zal ten goede komen aan ‘Attika Human Support’, de ngo waar we vorig jaar tijdens de kledinginzamelingsactie en Boni-actie ook al mee samenwerkten. Het gaat om een Griekse ngo die zich inzet voor de mensen op het Griekse eiland Lesbos. Zowel migranten als lokale bewoners kunnen bij ‘Attika’ terecht voor humanitaire hulp. Met name na de grote brand in kamp Moria afgelopen september (en mede daardoor veroorzaakte toenemende spanningen tussen kamp- en eilandbewoners) lijkt een organisatie met oog voor alle kwetsbaren op het eiland krachtig werk te kunnen doen. Krachtig zijn, in kwetsbaarheid: dit is exact wat de kaarten van Atelier306 verbeelden. ‘Krachtig en kwetsbaar’ is hun jaarthema dit jaar en kijk maar eens wat voor prachtige beelden dit oplevert.
Wees van harte uitgenodigd je kaarten alsnog te bestellen. Al voor een tientje haal je ze alle twaalf in huis. Kunnen het ‘Atelier’ en ‘Attika’ op jouw steun rekenen? Bestel ze hier!