Aftrap van het project “Robotica 15-18”

Op vrijdag 18 september was op het Boni de aftrap van het project Robotica 15-18. In dit project werken scholen samen om leerlingen van de bovenbouw de kans te geven mee te doen aan een uitdagend robotica-project. De teams van de deelnemende scholen bouwen en programmeren een zelfontworpen robot. Daarmee gaan ze de strijd aan in de First Tech Challenge, een internationale robotica-wedstrijd. De meeting van 18 september was tevens de start van de competitie van dit seizoen: ULTIMATE GOAL.

In het netwerk Robotica 15-18 maken de scholen dankbaar gebruik van de ervaring die het Boni de afgelopen jaren heeft opgedaan met deze wedstrijd. Docenten van het Boni kunnen daarmee, mede dankzij steun van de Hogeschool Utrecht, de gemeente Utrecht en de Willibrord Stichting, scholen helpen met het opzetten van een eigen roboticateam. Naast het Boni bestaat het netwerk uit het Gerrit Rietveld College, Amadeus Lyceum, de Breul, Revius Lyceum Doorn, Veenlanden College en Groevenbeek.

“Elkaar helpen om beter te worden, dat is in de wereld van de technologie heel normaal.”

De teams van deze scholen zullen in de aanloop naar de competitie intensief samenwerken. Een van de doelen van de FTC is namelijk gracious professionalism. Elkaar helpen om beter te worden, dat is in de wereld van de technologie heel normaal.

Tijdens deze eerste bijeenkomst bespraken de teams in brainstormrondes met elkaar welke oplossingen ze zagen voor de uitdagingen van dit seizoen. In de komende maanden zullen er sleutelmiddagen en oefenwedstrijden gehouden worden. De voorrondes, waar de teams zich kunnen plaatsen voor het NK, zijn in februari en maart.