Boni-leerlingen presenteren hun duurzame schoolontwerp

Het St. Bonifatiuscollege gaat de komende jaren het schoolgebouw verbouwen en vernieuwen. Dit gegeven vormde een mooie opdracht voor leerlingen uit klas twee om mee aan de slag te gaan.
De opdracht was om een schoolgebouw te ontwerpen dat energieneutraal zou zijn, wateroverlast van hoosbuien zou kunnen opvangen en waar afvalstromen gescheiden en verminderd kunnen worden. Daarnaast konden leerlingen ook andere wensen kwijt in hun ontwerp van een nieuw schoolgebouw.
Voordat de leerlingen met deze opdracht aan de slag gingen hadden ze eerst les gehad in thema’s als duurzaamheid en klimaatverandering.

De presentatie van de winnende groep.

Dinsdagmiddag 29 januari presenteerden de beste groepjes uit de tweede klassen hun ontwerp aan vertegenwoordigers van de gemeente Utrecht, de Willibrord stichting, Energie Partners en aanwezige docenten en ouders. Enthousiaste presentaties, originele ideeën en prachtige ontwerptekeningen wisselden elkaar af. Uit de zes presentaties werd het beste ontwerp gekozen door de jury.
Dit project is uitgevoerd bij het vak aardrijkskunde als een project van Geo Future School. Hierbij gaan leerlingen aan de slag met hedendaagse vakoverstijgende vraagstukken van deze tijd.

Het winnende groepje: Lieve, Roeland en Sami (niet op de foto) uit klas 2S met de docent en jury: Marleen Belder, Job Eertink (bouwkundige Willibrordstichting), Cas Stork (Energiepartners), Tineke Otterman (projectleider Onderwijshuisvesting gemeente Utrecht).