Boni viert 100-jarig bestaan én opening vernieuwde schoolgebouw

Het St. Bonifatiuscollege in Utrecht heeft op dinsdag 28 maart het 100-jarig bestaan gevierd én de heropening gevierd van het compleet vernieuwde schoolgebouw.

Het gebouw met grote nieuwe klaslokalen en werkpleinen, sluit perfect aan op het onderwijsconcept van de school. Rector Hanneke Schreuder: “Dit geeft ons alle ruimte voor klassikale lessen en tegelijk meer keuzemogelijkheden voor onze leerlingen.”

In de grote pauze kreeg de school bezoek van een aantal bijzondere figuren: de saurussen. Vol bewondering en verbazing keken de leerlingen naar deze enorme creaties.

Tijdens de opening verzorgden de leerlingen stijlvolle muzikale optredens, onder andere met het ontroerend en gevoelige lied ‘Voila’, waardoor vele gasten een zakdoekje moesten pakken om een traantje weg te pinken.

Olivia Debi-Tewari en Josefien Adriaansens, twee leerlingen uit de examenklas, vertelden in een indrukwekkende speech: “Voor ons geen mooiere plek dan het St. Bonifatiuscollege, een plek waar we hebben gestudeerd, gelachen, lief gehad en hebben ontdekt wie we zijn. Hier hebben we de basis gelegd voor wie we willen zijn. Het Boni is een plek waar inklusiviteit hoog in het vaandel staat. Waar iedereen zichzelf mag zijn, ongeacht achtergrond, religie of seksuele oriëntatie.”

Onderwijs wethouder Eerenberg verrichte met hulp van de sectie scheikunde en een enorme knal de openingshandeling.

De opening werd afgesloten met een fantastisch optreden van oud-leerlinge Tineke Schouten. Zij haalde herinneringen op aan haar schooltijd en zong het indrukwekkende lied: ‘Kind in mij’.

In de avonduren werd nog de Kunst & Designveiling gehouden onder leiding van de veilingmeesters Diva Mayday en theaterdirecteur en oud-leerling Jörgen Tjon A Fong.