Boni-voorlezer Ilse wint publieksprijs!

Op vrijdag 22 maart vond de Utrechtse finale van de landelijke voorleeswedstrijd “Read2Me!2019” voor brugklassers plaats in theater Zimihc. Ilse uit 1G2 vertegenwoordigde het Boni. Zij was van alle Boni-bruggers gekozen tot allerbeste voorlezer van onze school. De jury van Boni-bovenbouwleerlingen had goed geluisterd! Voor Ilse was het van schoolfinale naar de stedelijke finale nog een hele stap. Ilse vond het erg leuk om mee te doen, maar ook heel spannend om aan een zaal vol onbekende jongeren van negen scholen uit Utrecht voor te lezen.

Ilse leest voor uit het boek ‘Lampje’ van Annet Schaap

Met ingehouden adem luisterden we allemaal hoe Ilse een spannend en emotioneel stukje voorlas uit het boek ‘Lampje’ van Annet Schaap. De zaal én de jury hingen aan haar lippen.
Nadat alle scholen waren geweest, trok de jury zich terug om te bedenken wie de winnaar was. Er waren zoveel goeie voorlezers dat ze het niet makkelijk hadden. Wat was het spannend. Het wachten duurde lang. Het St-Gregorius College won uiteindelijk, maar Ilse ging naar huis met de publieksprijs. We zijn superblij voor Ilse en reuzetrots op haar dat ze het zo goed heeft gedaan.