Tweede klas bezoekt Stadsschouwburg op 31 januari en 1 februari

In navolging van de rondleiding in de brugklassen vorig jaar, krijgen nu de tweede-klasleerlingen een voorstelling in de Stadsschouwburg, op donderdag 31 januari en vrijdag 1 februari 2019.
Gezelschap Maas theater en dans komen met de fysieke theatervoorstelling VICTORY.
Een ode aan glansrijk falen. Je mist een deadline. Je wordt in de steek gelaten. Je vergeet iets belangrijks. Je leven is vol kleine en grote mislukkingen. De wereld om ons heen kent vooral winnaars en opvallend weinig verliezers. We leren te stralen, te scoren, maar falen is moeilijk. Daar schamen we ons voor en soms liegen we het weg. Als er iets fout gaat verdwijnt ons zonnige zelfbeeld en dat kunnen we niet delen met anderen, Facebook, de wereld.
Kan iets dat negatief lijkt , verandering en groei teweeg brengen? Kunnen we ook lachen om onze eigen fouten?
In een mix van dans, theater en slapstick vallen vier performers en een muzikant in een razend tempo van de ene in de andere mislukking. Komisch treurig en geleidelijk aan zelfs wanhopig pijnlijk. Fouten worden groots gevierd en er wordt steeds mooier en virtuozer gefaald.


Op dinsdag 15 januari en vrijdag 18 januari 2019 brengen de brugklasleerlingen een bezoek aan de Stadsschouwburg Utrecht. Zij volgen hier de Classic Tour. Al een aantal jaar een succes bij de leerlingen en ook dit jaar gaat weer een nieuw gezelschap de verhalen verzorgen.
Tijdens deze rondleiding door de schouwburg worden de leerlingen meegenomen naar het ontstaan van theater: De Griekse Tragedie. Ze leren over mythen, over de grote 3 tragedieschrijvers, over helden en schurken, godinnen en goden en de tragische, maar ook de komische gebeurtenissen.
Ze mogen ook meedoen. Van kleedkamer tot toiletten, van artiestenfoyer tot regiecabine. Ze worden meegenomen naar de krochten van het theater en ondertussen zien ze hoe het theater in deze tijd wordt gemaakt. Aan het einde wordt de kennis getest d.m.v. een quiz!