Deelname aan debatcompetitie door Boni-debatteam

Sinds het begin van het schooljaar 2021-2022 heeft het Boni weer een echt debatteam. Iedere vrijdagmiddag komt het team samen om te oefenen met debatteren, speechen en argumenteren. Op vrijdag 22 april heeft een delegatie van het debatteam meegedaan aan de Benelux-debatcompetitie op het Kalsbeek college in Woerden.

Vol spanning werden de laatste voorbereidingen gedaan in de treinreis tussen Utrecht en Woerden. Voor het eerst zou er namelijk aan een heuse wedstrijd meegedaan worden en de debutanten wisten niet goed wat ze te wachten stond. Dat ze voor het eerst meededen aan een toernooi was echter niet aan de uitslag te merken…

Twee van de drie rondes werden gewonnen door het Boni-debatteam! Ze debatteerden o.a. over het basisinkomen en de rol van juice-channels. Dit deden ze vol overtuiging en dus met resultaat! Het team werd uiteindelijk maar liefst 11e van de 40 deelnemende teams en dat is voor de eerste keer uiteraard een schitterende prestatie. De begeleiders van het debatteam, Pim van Basten Batenburg (docent Nederlands) en Jamie Spiekman (docent maatschappijleer) zijn zeer trots op hun leerlingen!