Girlsday 2023

Dit jaar mochten wij naar een superleuk bedrijf, FRISS in Utrecht, in het kader van Girlsday! 

Op donderdag 30 maart fietsten wij, Kees, Wilma en Monique, al vroeg in de ochtend met ruim 30 meisjes uit de eerste en tweede klassen naar FRISS, een internationaal IT- bedrijf in Utrecht, gespecialiseerd in anti-fraude software. Daar werden we warm ontvangen door de vele vrouwen die daar werkzaam zijn.  
Er was een heel programma in elkaar gezet om de dag zo leuk en educatief mogelijk te laten verlopen. Veel vrouwen vertelden over hun eigen studie en carrièrepad en dat waren boeiende en persoonlijke verhalen. De verhalen over hun werkzaamheden gaven een helder beeld van de mogelijkheden binnen dit bedrijf.  Leerlingen reageerden enthousiast op de vele presentaties en workshops! Zo hebben de meiden een fraudeur ontmaskerd, hebben ze meegedacht over universele symbolen en pictogrammen en zijn ze meer te weten gekomen over AI. Op bijgaande afbeelding is te zien hoe een resultaat van de marshmallow challenge wordt opgemeten; de winnaars kregen een lekkere prijs! 

Mede door de strakke organisatie en het enthousiasme van de betrokken mensen van FRISS was ook deze Girlsday! een groot succes.