Gymnasium op het Boni

 

Lijkt het Boni jou een fijne school en houd je van geschiedenis, talen en mooie verhalen? Kom dan naar ons gymnasium! Bij ons kom je vanaf de eerste klas in een aparte gymnasiumklas in een eigen lokaal. Je wordt begeleid door leerlingmentoren en je mentor. Leerlingmentoren zijn meestal gymnasiasten uit de eindexamenklas die samen met de mentor je het eerste jaar begeleiden en ondersteunen.
In het eerste jaar krijg je drie uur Latijn per week en vanaf de tweede klas komt Grieks erbij. Tijdens deze lessen leer je de taal van de Romeinen en de Grieken, het Grieks en Latijn,  maar kom je ook van alles te weten over hun hobby’s, wat ze aten, hoe hun huizen eruit zagen en hun goden.
Voor de gymnasiasten is er verder de mogelijkheid om extra uren creatieve vakken te volgen en natuurlijk het extra aanbod van het Boni, bijvoorbeeld LEGO Mindstorms, toneel, kunst, robotica, 3D-printen en nog veel meer.
Je wordt op het gymnasium gestimuleerd om anders te denken. We dagen je uit kritisch, creatief en oplossingsgericht te werken. En dat komt in alle vakken terug. Je doet bovendien een aantal vakoverstijgende projecten: Latijn en/of Grieks in combinatie met een ander vak. Leuke activiteiten waarin we de overlap tussen de vakken zichtbaar maken. Zo kijk je bijvoorbeeld tijdens de fietstocht bij aardrijkskunde ook meteen naar alle Latijnse en Griekse namen en woorden, die je zo op straat tegenkomt. Daarnaast ga je ook het Romeinse leven in het echt beleven in het Archeon, in Xanten en Nijmegen. Natuurlijk gaan alle gymnasiasten in de zesde klas een week naar Rome en kun je eindexamen doen in Latijn, Grieks of allebei.

Bekijk hier de Boni-gymnasiumfolder 

Of kijk even ook op Instagram.