Het Boni in het Spoorwegmuseum

Het Spoorwegmuseum opent de deuren voor de leerlingen van onze school. Een deel van onze leerlingen maakt tijdens de toetsweek hun toetsen in het Spoorwegmuseum. Het Spoorwegmuseum stelt zijn zakelijke ruimtes hiervoor beschikbaar.

De directeur van het Spoorwegmuseum, Nicole Kuppens, is blij dat ze de helpende hand kan toesteken: “Het is een lastige tijd voor iedereen. Het is erg stil in het Spoorwegmuseum nu we gesloten zijn. Daarom zijn we blij dat we deze school kunnen ontvangen. We hebben de ruimte en de mensen om dit te faciliteren, het is fijn dat we op deze manier kunnen helpen.”

Voor onze school betekent dit dat we meer ruimte hebben om volgens de corona-richtlijnen de toetsen af te nemen. We kunnen maximaal 180 leerlingen tegelijk in het Spoorwegmuseum ontvangen. We mogen gebruik maken van de prachtige ruimtes van het museum; de klassieke wachtkamers, de Bedrijfsschool, De Centrale en de expositieruimte. De medewerkers van het Spoorwegmuseum zijn zo vriendelijk om ons gedurende die dagen te begeleiden en de weg te wijzen in deze prachtige locatie.

“We zijn heel blij met dit hartverwarmende aanbod en maken hier graag gebruik van. We hopen dat dit voor de betreffende leerlingen een unieke en onvergetelijke ervaring zal zijn, terwijl zij in alle rust en aandacht hun toets kunnen maken.”, zo Hanneke Schreuder, rector van onze school.

 

Bekijk hier de reportage van de Volkskrant.

Bekijk hier de reportage van RTV Utrecht

Bekijk hier de reportage van AD