Het Boni steekt examenleerlingen 5-havo een hart onder de riem

Om de examenleerlingen van 5-havo een hart onder de riem te steken en te erkennen dat de situatie waarin zij zich bevinden moeilijk voor ze is, heeft het St. Bonifatiuscollege hen donderdagochtend 19 november verrast en in het zonnetje gezet.

Het is een bijzonder lastige tijd voor leerlingen. Door allerlei maatregelen ziet het eindexamenjaar er anders uit dan normaal. Leuke uitstapjes, reizen en andere zaken waar leerlingen naar uitkijken ter afsluiting van hun middelbareschooltijd kunnen misschien niet. Met motiverende, inspirerende sprekers en workshops van Mirjam Spitholt (public speaker en docent gelukskunde), Joep van Deudekom (cabaretier en presentator) en René Albers (trainer Motifire) hebben zij handvatten aangereikt gekregen om de regie weer in eigen hand te nemen.

Reacties van leerlingen op de vraag wat ze meenemen van deze ochtend: ‘Positief en gemotiveerd blijven.’ ‘Dat ik mezelf mag zijn.’ ‘Nog even mijn best doen, in mei ben ik klaar!’ ‘Confidence.’ ‘Je bent meer dan je negatieve gedachten, je moet zelf de slingers ophangen en kijken naar de toekomst.’ ‘Blijven sporten.’

Deze ochtend is een mooi vertrekpunt om met de leerlingen in gesprek te gaan over hun motivatie en helpt hen om de draad weer op te pakken, door te gaan of een tandje bij te zetten. Door de leerlingen mee te nemen in de wetenschap van succes, geluk en motivatie kunnen ze weer een stip op de horizon plaatsen en zullen ze verder begeleid worden in het nastreven van hun doelen.

Hier ook een bericht van RTV Utrecht: klik hier.