Kunstretraite Atelier306

De 22e editie van Atelier306 is weer op kunstretraite in Casella geweest. Omdat we vorig jaar vanwege de bekende reden niet konden komen, was het weer een warm weerzien met de zusters.

Atelier306 is een buitenschools leerlingenatelier met tien vierdeklassers. Om elkaar beter te leren kennen en om meteen al een beetje de diepte in te gaan, beginnen we het jaar met een retraite. Er wordt niet alleen veel buiten geschilderd, maar ook doen we mee aan de vieringen. Dit maakt altijd veel indruk, zoals te lezen in het volgende citaat uit de blogjes die geschreven worden.

“… De viering was alles behalve een simpele spreekbeurt. Er werd niet alleen gelezen, maar ook gezongen en het allerbelangrijkste: er werd gezwegen. Gezwegen en gevoeld. Uit de boekjes die we bij binnenkomst kregen werden er teksten voorgelezen. Ze waren gebaseerd op het christendom, maar ook als je je niet thuis voelde in die religie werd je hartelijk ontvangen en voelde je je veilig. De stiltes waren als een medicijn tegen woeste stormen. De stiltes waren een paraplu waaronder je mocht schuilen en tegelijkertijd openlijk je tranen kon laten stromen. De viering was schitterend, een herdenking aan rust en veiligheid…”

Veel meer te zien en te lezen is op de eigen website.
Voor de plaatjes kan je naar het fotoalbum.