Lustrumboek: ‘Méér dan een school’

Op 11 september 1922 kregen 79 jongens en meisjes voor het eerst les aan het St. Bonifacius-Lyceum in Utrecht. Een historisch moment, want het St. Bonifacius was toen de eerste katholieke gemengde middelbare school van Nederland.  Op 16 september 2022, honderd jaar later, verschijnt het lustrumboek ‘Méér dan een school’. Een boek over het Bonifacius, dat later Bonifatius ging heten en in 1968 met de invoering van de Mammoetwet in college veranderde. Onder de koosnaam Boni is de school al decennialang een begrip in Utrecht en omgeving.

Het boek ‘Méér dan een school’ van 360 pagina’s bevat onder meer de geschiedenis via portretten van de acht rectoren die dit onderwijsinstituut hebben geleid. Een reportage van een oud-leerling die na ruim vijftig jaar naar zijn school terugging en ervaringen van huidige leerlingen en docenten heeft opgetekend. Verhalen over prominente docenten, markante Bonifanten, hoe was en is de identiteit op onderwijskundig en godsdienstig gebied? Verhalen over excursies en kunstuitingen enz. En natuurlijk staat het boek vol anekdotes over bijzondere leerkrachten.

Het bijzondere aan het boek is ook, dat het is gemaakt door mensen met een Boni-achtergrond: (oud-)leerlingen, (ex-)docenten en ouders. Het eerste exemplaar wordt feestelijk en plechtig uitgereikt op vrijdag 16 september . Het lustrumboek (€15,-) is al te bestellen via de website: boni100.nl