Roboni Forever pakt knappe 3e plaats

Het roboticateam Roboni Forever heeft zaterdag 20 november een knappe 3e plaats behaald tijdens de League Meet van de First Tech Challenge in den Haag. Daarmee staat het team nu ook 3e in de overall ranking in Nederland en is het team al bijna geplaatst voor het NK. Ook het tweede roboticateam Roboni Ultimate heeft plaatsing nog in eigen hand.

De zelfgebouwde robot van Roboni Forever, met leerlingen uit 4 en 5 havo, bleek tijdens de zes matches slim ontworpen te zijn. Daardoor kon de robot zowel in de autonome periode, de bestuurde periode als in de endgame behoorlijk veel punten scoren. De twee drivers, Thom en Bram, wisten ook goed samen te werken met de andere teams. Bij de wedstrijden van de FTC wordt elk team namelijk steeds aan een ander team gekoppeld, om tegen een ander tweetal te strijden. Dan is het zaak om in de drie minuten die een wedstrijd duurt goed samen te werken.

Roboni Ultimate had bij de voorbereiding op de match te kampen met zoveel tegenslag dat deelname lange tijd onzeker was. Door een goede samenwerking tussen de twee teams kon op het laatst toch nog een werkende robot in het veld gebracht worden. Zelfs op de wedstrijddag werd nog volop gesleuteld aan de robot, maar uiteindelijk werden zoveel punten gescoord dat het team nu de 23e plek op de overall ranking bezet. Daarmee is plaatsing voor het NK nog steeds haalbaar.

De volgende League Meet is op zaterdag 22 januari, op de Hogeschool Utrecht. Dat is voor onze teams een thuiswedstrijd, waarbij (hopelijk) publiek welkom is. De wedstrijden zijn ook te volgen via een livestream.