Roboni Masters wint regiofinale en gaat naar het NK

Het onderbouw roboticateam Roboni Masters heeft de regiofinale van de First Lego League gewonnen. Daarmee heeft het team zich geplaatst voor de landelijke finale op zaterdag 9 maart in ’s Hertogenbosch. Het is voor dit team de tweede keer op rij dat dit team de regiofinale wint.

De concurrentie was dit jaar een stuk sterker dan vorig jaar. Dat bleek ook uit de scores op de verschillende onderdelen, want Roboni Masters was op geen enkel onderdeel de winnaar. In het totaalklassement waren zij wel overtuigend de beste.

In de First Lego League bouwt en programmeert elk team een eigen robot die taken moet kunnen uitvoeren op een wedstrijdveld. Naast de score op het wedstrijdveld is er een klassement voor de best ontworpen robot, voor het innovatieproject en voor de samenwerking in het team.

Het innovatieproject van Roboni Masters bestond uit een verbeterde aanpak voor de roboticalessen op school. De leerlingen hebben meegewerkt aan het ontwikkelen van een nieuwe website voor het programmeren van een mini-robot. De nieuwe didactische aanpak, waarbij leerlingen steeds een klein stukje code krijgen, en die moeten aanpassen totdat hun robot een bepaalde missie heeft volbracht, blijkt in de praktijk erg succesvol.