Robonica wint Core Values Award

Het onderbouw roboticateam van het Boni heeft, met hun robot Robonica, de Core Values Award gewonnen op de regiofinale van de First Lego League. Deze prijs wordt uitgereikt aan het team dat tijdens de finale het best presteert op de kernwaarden van robotica: Samenwerken, enthousiasme, een goed ontworpen en geprogrammeerde robot en een interessant project.

De First Lego League bestaat uit een robotwedstijd (ontwerpen, bouwen en programmeren) en een innovatieproject. Bij het innovatieproject is dit jaar het thema ‘Cargo Connect’. De teams moesten een innovatie bedenken waardoor een probleem op het gebied van transport van goederen aangepakt zou kunnen worden. Team Robonica, met Anders (1hv4), Arvid (1hv2), Esther (1g2), Jasper (2g1), Jonas (1g2), Juliette (1a1), Levi (1g2), Tristan (1g2) en Zara (3a3) had onder begeleiding van coaches Taeke-Jan en Max de bezorging van pakketjes in de stad als probleem gekozen. Die pakketjes zorgen niet alleen voor vervuiling en uitstoot van CO2, de busjes verstoppen ook de straten en maken het verkeer minder veilig. Hun oplossing bestond uit zelfsturende drones die hun pakketjes afleveren op vaste plekken in de wijk (afhaaltorens). De ontvangers krijgen dan een QR-code waarmee ze het pakje uit een kluisje kunnen halen.

Tijdens hun presentatie liet het team zien dat ze op alle terreinen steeds goed hebben samengewerkt en dat ze door hun enthousiasme een hecht collectief zijn geworden, dat de kernwaarden van robotica op een positieve manier uitdraagt.