Robotica-teams opnieuw succesvol

Twee roboticateams, Roboni Beetle en Roboni VIP, hebben opnieuw successen geboekt in de regiofinale van de First Lego League. Roboni Beetle won de prijs voor het beste ontwerp van de robot en Roboni VIP haalde de hoogste score op het wedstrijdveld. Daarnaast won dit team de Champions Award en plaatst zich daarmee voor de Beneluxfinale.

In de First Lego League bouwt en programmeert elk team een eigen robot die taken moet kunnen uitvoeren op een wedstrijdveld. Daarnaast kiest elk team een innovatieproject. Roboni Beetle had daarbij gekozen voor een zoutaccu, om energie te kunnen verplaatsen van bijvoorbeeld de Sahara naar Europa. Roboni Beetle had het idee voor een buurtaccu verder uitgewerkt zodat huishoudens met zonnepanelen een goede gegarandeerde prijs krijgen voor hun energie, maar dat ook huishoudens die geen zonnepanelen kunnen plaatsen, kunnen profiteren van een lagere energieprijs.

Het robotontwerp van Roboni Beetle is gebaseerd op een kever, en zat vol met slimme oplossingen. Dat ontwerp sprak de jury aan. De robot van Roboni VIP was niet alleen slim gebouwd, maar scoorde bij elke wedstrijd veel punten. Met hun hoogste score van 280 punten lieten ze de andere teams ver achter zich. Omdat dit team ook een goed ontwerp en een mooi project had werd Roboni VIP tot winnaar van het toernooi uitgeroepen. Op 18 maart doet Roboni VIP mee aan de Beneluxfinale in Delft.

Klik hier om een korte impressie van de wedstrijd te zien.