Tentoonstelling ‘Grenzen’

De 5vwo-lesgroepen van Sigrid van der Mersch en Carolien Zeeman hebben bij het vak CKV (Culturele en Kunstzinnige Vorming) een half jaar gewerkt aan een eigen expositie rond het thema ‘Grenzen’. Alle onderdelen die horen bij het tot stand brengen van deze expositie zijn door leerlingen verzorgd. (Zie ook het affiche dat vanaf deze week in de school hangt!)

We zijn allemaal wel eens tegen een grens aangelopen, zowel fysiek als abstract. Grenzen verleggen is iets wat zich in onze menselijke aard bevindt. Zo ook bij de leerlingen uit 5vwo van het St. Bonifatiuscollege. In een samenwerking met ‘Utrecht Natuurlijk’ gaan zij komende winter, 20 januari, een grootse tentoonstelling houden binnen de muren van Castellum Hoge Woerd.

De leerlingen laten in hun kunstwerken hun eigen interpretatie zien van wat zij verstaan onder een grens. In de maanden voor de expositie hebben ze meerdere opdrachten gedaan om zich te verdiepen in het onderwerp. Ook hebben ze sprekers over de vloer gehad die uitleg gaven over het feit dat grenzen zoveel meer zijn dan alleen een concreet beeld. Bij de opdrachten werd al snel duidelijk dat abstract denken veel gecompliceerder is dan men denkt. De truc zit hem in het loslaten en out-of-the-box denken.

De scholieren hebben als doel de mensen te laten zien hoe je het nadenken achterwege laat en ze kennis te laten maken met de diepere betekenis van de abstracte wereld. De feestelijke opening van deze tentoonstelling is op vrijdag 20 januari om 16:00 uur in Castellum Hoge Woerd. De kunstwerken zijn daar tot 29 januari te zien. Namens de Bonifanten: Iedereen is van harte welkom!

https://www.castellumhogewoerd.nl/

Castellum Hoge Woerd, Hoge Woerdplein 1, 3454 PB Utrecht.