Terugblik Boni-doet-goeddag

We kijken terug op een prachtige en feestelijke Boni-doet-goeddag! We hebben ons samen ingezet voor het goede doel, voor Edukans en voor de mensen om ons heen. We hebben allemaal op onze eigen manier een steentje bijgedragen aan het leven van kinderen in Malawi en vaak ook nog aan dat van mensen in en rondom het Boni. Onze school was vol met blije gezichten, sportieve prestaties, koekjesbakkers voor medewerkers van het Diakonessenhuis, bonbonmakers, schakers, dammers, muziekmakers, nagellakkers, broodjesverkopers, tekenaars van 100 meter, muurschilders, brievenschrijvers voor Amnesty, opruimers van zwerfafval, babydoekjes en -pakjesmakers voor het Ronald McDonaldhuis, tuinpadmakers voor speeltuin De Bloesem, robotmakers en heel veel meer. Vandaag hebben we de 100 jaar goed onderwijs en begeleiding op het Boni uitbundig met elkaar gevierd!


Het contrast met het onderwijs in Malawi, waarvoor we ons inzetten, kan haast niet veel groter zijn. In Malawi leeft een groot deel van de bevolking van de opbrengst van het eigen stukje grond, waarvan de oogst vaak niet toereikend is voor het hele jaar. Slechts een heel klein deel van de leerlingen doorloopt de volledige basisschool. Hierdoor zijn er in het land veel te weinig mensen met een goede opleiding die het land vooruit kunnen helpen. Edukans helpt het onderwijs in Malawi te verbeteren. We gunnen alle kinderen in Malawi betere onderwijskansen.

De actuele tussenstand van de opbrengst van deze dag is € 15.112 (https://boni-doet-goed.inactievooredukans.nl) . Heel veel dank voor jullie bijdrage, in welke vorm dan ook!