Thema-avond 3 april 2019: “Log In”

Beste ouder(s)/verzorger(s),

De ouderraad van het St. Bonifatiuscollege nodigt u graag uit voor haar jaarlijkse thema-avond. Op woensdag 3 april 2019 bent u van harte welkom!

“Ik beloof dat ik de hele dag niet op mijn telefoon zit, als ik wel om 18.00 uur de ´likes´ op mijn Instagram mag bijwerken. Oké?”

Om heldere afspraken te maken over het telefoon- of internetgebruik van je puberende kind, is het goed om als ouder te weten wat er allemaal speelt. Dat kan lastig zijn, omdat jongeren niet altijd zin hebben om deze wereld met hun ouders te delen. De ouderraad biedt daarom in samenwerking met Theatergroep PlayBack de thema-avond Log In aan: een interactieve avond over het online leven van de jongere van nu. Toepasbaar en een feest der herkenning voor elk gezin met pubers, maar bovenal een relevante en informatieve ouderavond gericht op de communicatie tussen ouders en hun kind.

De online wereld van jouw kind
Internet biedt jongeren een wereld waar ze hun eigen gang kunnen gaan. Het is een plek om vrienden te ontmoeten, verliefd te worden en persoonlijke informatie uit te wisselen . De anonimiteit van de online wereld is heerlijk voor een puber maar er kleven ook risico’s aan, zoals cyberpesten, intimidatie en sexting. Hoe helpen we jongeren zich in deze wereld staande te houden, zichzelf te zijn en grenzen aan te geven?

De werkwijze van PlayBack
Het professionele acteursteam van PlayBack houdt ouders op een treffende en luchtige wijze een spiegel voor. De acteurs gaan, aan de hand van herkenbare scènes aan de keukentafel, in gesprek met hun publiek. PlayBack traint ouders om op een gelijkwaardige, maar wel begrenzende manier met hun kind in gesprek te gaan. In een interactieve groepsdiscussie blijven de acteurs in hun rol en vertolken de stem van de jongere van nu.

“Veel dank voor een fantastische avond: leerzaam, inspirerend, herkenbaar! Wat een enthousiaste acteurs en gespreksleidster, die zo knap ouders en pubers voor ons neerzetten.”
Toïta Henry, ouderraadslid Coornhert Gymnasium, Gouda

Meld je aan
Wij nodigen je van harte uit om de ouderavond Log In bij te wonen. Meld je aan voor 29 maart via deze link.

PROGRAMMA:
19.30 uur: Ontvangst met koffie/thee
19.45 uur: Centrale opening
20.00 uur: Start thema-avond Log In (Theatergroep PlayBack)
21.30 uur: Afsluiting van de avond

Graag tot dan!

Namens de ouderraad van St Bonifatiuscollege