Tweede plek voor Bonibot bij World Robot Olympiad

Na een strijd die tot het einde spannend was moest het robotteam Bonibot genoegen nemen met een tweede plek bij de World Robot Olympiad, een internationale robotwedstrijd met lego-robots. Het team eindigde slechts zestien seconde achter de winnaar, het Maerlantcollege.
Na de eerste ronde stond Bonibot, bestaande uit Koen, Onno, Sybe en Thijmen, nog stevig aan de leiding. De score van die eerste ronde bleek uiteindelijk ook de beste score van de hele dag te zijn, maar het eindklassement wordt bepaald door de twee beste runs. In de tweede ronde zat jammer genoeg alles tegen, waardoor het Mearlant de leiding overnam. Toen was ook al duidelijk dat de strijd zich zou toespitsen op deze twee teams, die duidelijk boven het veld uitstaken. De derde ronde verliep iets beter, waardoor de twee teams in punten gelijk kwamen. Het ‘doelsaldo’, wat in deze wedstrijd de tijd van de twee beste runs is, was in het voordeel van Maerlant.
In de vierde en laatste ronde kon Bonibot nog de eerste plaats naar zich toetrekken door een betere score te halen dan in ronde drie. Toen dat uiteindelijk niet lukte was de tweede plek toch een mooie beloning voor een mooie en spannende dag.
De wedstrijd werd op 11 mei 2019 georganiseerd op het Libanon Lyceum in Rotterdam.