Uitwisseling met Dornstetten

Uitwisseling Dornstetten: Wir fahren nach Deutschland.

Al meer dan 10 jaar organiseert het St. Bonifatiuscollege voor leerlingen uit de derde klas uitwisselingen met het Gymnasium Dornstetten en het Walahfrid-Strabo-Gymnasium Rheinstetten. Ook dit jaar gaan leerlingen weer naar Duitsland.

De eerste groep was afgelopen week in het mooie Dornstetten, dat in het Zwarte Woud in de buurt van Stuttgart ligt. Tijdens deze week sliepen de leerlingen bij hun uitwisselingspartner en volgden een interessant programma. De leerlingen hebben bijvoorbeeld met een boswachter een boswandeling gemaakt, waren in Stuttgart en hebben lessen op school gevolgd. Daarnaast hebben de uitwisselingspartners veel extra activiteiten bedacht, bijv. samen gaan bowlen, zwemmen en schaatsen. De leerlingen zijn nu veel ervaringen rijker. Ze vonden het ontzettend leuk in Duitsland.

Binnenkort gaat de tweede groep Bonifanten naar Duitsland, dan voor een week naar Rheinstetten in de buurt van Karlsruhe.  Aan het eind van het jaar komen beide groepen uit Rheinstetten en Dornstetten voor een week naar Utrecht.