Warmetruiendag 15 februari


‘Elk jaar weer gaat Nederland energieverspilling te lijf: door de verwarming lager te zetten en energiebesparingssuccessen te delen. Dus zet ‘m in je agenda: op vrijdag 15 februari 2019 vieren we weer Warmetruiendag!
Meedoen is simpel: zet de verwarming lager, trek een warme trui aan en bespaar gezellig en comfortabel 6% energie – en dus 6% CO2 – per graad!’

Afgelopen jaren heeft het Boni meegedaan met de landelijke warmetruiendag. Ook dit jaar doen wij net als meer dan 40.000 andere deelnemers mee aan dit initiatief. Komende vrijdag 15 februari staat de verwarming een paar graden lager. Omdat het niet overal in het gebouw even koud zal zijn is het handig om laagjes te dragen.

Deze actie is bedoeld om ons bewust te maken van de schijnbare vanzelfsprekendheid van verwarming en de gevolgen daarvan. Daarbij zullen we die dag natuurlijk ook fossiele brandstof besparen en minder CO2 uitstoten. Een mooi moment om in de (mentor)lessen eventueel aandacht te besteden aan klimaatverandering en de gevolgen hiervan.

PS. In het bruggebouw gaat de verwarming om technische redenen niet omlaag.


Lees meer over het St. Bonifatiuscollege als Unescoschool>
Het Boni is een UNESCO Associated School